ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Sastanak u Ambasadi Republike Srbije u Ljubljani
13.03.2020.

Sastanak u Ambasadi Republike Srbije u Ljubljani

12.03.2020. godine, u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Ljubljani, delegacija Centra za razminiranje, koju su činili direktor, g. Bojan Glamočlija, v.d.pomoćnika direktora, g-đa Jelena Krstić i samostalna savetnica za planiranje, međunarodnu saradnju i evropske integracije, g-đa Slađana Košutić sastali su se sa prvom savetnicom - zamenicom ambasadora u Ambasadi Srbije, g-đom Mirjanom Jeremić.

Direktor Centra, g. Glamočlija je predstavio trenutnu situaciju u vezi sa rešavanjem problema eksplozivnih ostataka rata na kopnu i u vodenim tokovima u Republici Srbiji. Ukazao je na potrebe i prioritete naše zemlje u svim ostalim segmentima protivminskog delovanja.

  Sastanak u Ambasadi Republike Srbije u Ljubljani

Osvrnuo se na prethodnu saradnju sa Međunarodnom fondacijom za jačanje bezbednosti ljudi (ITF) i obavestio da je sastanak koji je trebalo da se održi sa direktorom ITF-a, g. Tomažem Lovrenčičem, 12.03.2020. godine, u sedištu ITF-a, u vezi sa finansiranjem projekata Centra u 2020. godini, odložen do daljeg, na inicijativu ITF-a, zbog novonastale situacije sa koronavirusom.

Ambasada Republike Srbije će u narednom periodu inicirati održavanje sastanka sa ITF-om na kome će preneti sve preporuke i zaključke sa sastanka održanog 12.03.2020. godine u našoj Ambasadi.