ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Učešće Centra na obeležavanju 20 godina rada i postojanja Centra za uklanjanje mina u BiH
08.12.2022.

Učešće Centra na obeležavanju 20 godina rada i postojanja Centra za uklanjanje mina u BiH

Učešće Centra na obeležavanju 20 godina rada i postojanja Centra za uklanjanje mina u BiH Učešće Centra na obeležavanju 20 godina rada i postojanja Centra za uklanjanje mina u BiH

7. decembra 2022. godine, u Sarajevu, BiH, upriličena je svečanost povodom obeležavanja 20 godina rada i postojanja Centra za uklanjanje mina u BiH.

Među zvanicama prisutni su bili predstavnici centara za razminiranje iz regiona, predstavnici donatora, predstavnici međunarodnih humanitarnih organizacija, predstavnici deminerskih preduzeća i organizacija u vezi sa razminiranjem i otkrivanjem mina i eksplozivnih ostataka rata (EOR).

Direktor Centra za uklanjanje mina u BiH, g. Saša Obradović, uručio je zahvalnicu Centru za razminiranje Republike Srbije za izuzetan doprinos protivminskom delovanju u BiH.

Učešće Centra na obeležavanju 20 godina rada i postojanja Centra za uklanjanje mina u BiH Učešće Centra na obeležavanju 20 godina rada i postojanja Centra za uklanjanje mina u BiH

U ime Centra za razminiranje Republike Srbije, zahvalnicu je primio direktor, g. Bojan Glamočlija.

Imajući u vidu dugogodišnju uspešnu saradnju Centra za razminiranje Republike Srbije i Centra za uklanjanje mina u BiH, dve institucije izrazili su želju za daljim unapređenjem odnosa koji će doprineti efikasnijem i bržem rešavanju problema u vezi sa razminiranjem, kako u Srbiji, tako i BiH, a time i unapređenju regionalne saradnje.

Koristimo priliku da još jednom čestitamo jubilej kolegama iz Centra za uklanjanje mina u BiH i poželimo puno uspeha u daljem protivminskom radu do potpunog rešavanja problema u vezi sa minama i EOR.