ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Ekspertski sastanak o pomoći žrtvama mina u okviru 20. sastanka država strana Otavske konvencije održan u Ženevi
28.11.2022.

Ekspertski sastanak o pomoći žrtvama mina u okviru 20. sastanka država strana Otavske konvencije održan u Ženevi

Ekspertski sastanak o pomoći žrtvama mina u okviru 20. sastanka država strana Otavske konvencije održan u Ženevi Ekspertski sastanak o pomoći žrtvama mina u okviru 20. sastanka država strana Otavske konvencije održan u Ženevi

U okviru 20. sastanka država strana Otavske konvencije, u periodu od 23-24.novembra 2022. godine, održan je i ekspertski sastanak o pomoći žrtvama mina.

Ovaj sastanak imao je za cilj da države potpisnice Konvencije i države koje nisu potpisnice, zainteresovane organizacije i članovi civilnog društva poboljšaju razumevanje različitih aspekata rehabilitacije i izazova, nedostatke sa kojima se suočavaju u pružanju kvalitetnih rehabilitacionih usluga na efikasan, pristupačan i održiv način.

Ekspertski sastanak o pomoći žrtvama mina u okviru 20. sastanka država strana Otavske konvencije održan u Ženevi

Delegaciju Republike Srbije činili su predstavnici Centra za razminiranje i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Predstavnica Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podnela je izveštaj o naporima i izazovima koje Republika Srbija preduzima kada je u pitanju pomoć žrtvama mina i predstavila projekat pomoći žrtvama mina -rehabilitaciju i medicinsko zbrinjavanje, koje ovo Ministarstvo sprovodi u saradnji sa Centrom za razminiranje, uz finansijsku podršku donatora, preko ITF-a.