ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » „THE MARSHALL LEGACY INSTITUTE“ GALA VEČERA
20.10.2022.

„THE MARSHALL LEGACY INSTITUTE“ GALA VEČERA

„THE MARSHALL LEGACY INSTITUTE“ GALA VEČERA „THE MARSHALL LEGACY INSTITUTE“ GALA VEČERA

Povodom proslave 25 godina čišćenja terena od mina i eksplozivnih ostataka rata, na poziv američke organizacije „The Marshall Legacy Institute“, Centar za razminiranje prisustvovao je donatorskoj Gala večeri, održanoj 19.oktobra 2022. godine, u Vašingtonu, SAD.

Gala večeri prisustvovali su direktor Centra za razminiranje g. Bojan Glamočlija, pomoćnik direktora g-đa Jelena Krstić, predstavnici donatora, međunarodnih humanitarnih organizacija, kao i predstavnici centara za razminiranje iz celog sveta.

„THE MARSHALL LEGACY INSTITUTE“ GALA VEČERA „THE MARSHALL LEGACY INSTITUTE“ GALA VEČERA

„The Marshall Legacy Institute“ je organizacija koja, između ostalog, sprovodi programe protivminskog delovanja kojim obezbeđuje, zemljama koje su ugrožene minama i eksplozivnim ostacima rata, resurse i obuke potrebne da razminiraju svoj prostor i da se suoče sa dugoročnim uticajima mina i eksplozivnih ostataka rata.

Na Gala večeri odata je počast istaknutim pojedincima koji su učestvovali u programima koje sprovodi „The Marshall Legacy Institute“ i čija je posvećenost pomogla zajednicama da se oporave od rata i koji daju nadu onima koji pate od destabilizujućih efekata mina i eksplozivnih ostataka rata. Među takvima su vodič pasa iz Azerbejdžana, žrtva mina iz Jemena, učenik programa „Deca protiv mina“, nastavnica programa „Mir preko sporta“.

„THE MARSHALL LEGACY INSTITUTE“ GALA VEČERA

Centar za razminiranje zahvaljuje se organizaciji „The Marshall Legacy Institute“ na pozivu i još jednom čestita na postignutim rezultatima u prethodnih 25 godina čišćenja terena od mina i eksplozivnih ostataka rata.