ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » SASTANAK SA PREDSTAVNIKOM AMBASADE SAD
26.08.2022.

SASTANAK SA PREDSTAVNIKOM AMBASADE SAD

23.08.2022. godine, direktor Centra za razminiranje, g. Bojan Glamočlija, održao je uvodni sastanak sa predstavnikom Ambasade SAD, g. Adnanom Mirzom.

SASTANAK SA PREDSTAVNIKOM AMBASADE SAD

Tokom ovog sastanka, direktor Centra upoznao je predstavnika Ambasade SAD sa trenutnom situacijom u vezi sa minama, kasetnom municijom, avio bombama i drugim neeksplodiranim ubojitim sredstvima, koja se još uvek nalaze na teritoriji Srbije, kao i sa potrebama i prioritetima naše zemlje u oblasti humanitarnog razminiranja i protivminskog delovanja u celini.

SASTANAK SA PREDSTAVNIKOM AMBASADE SAD

Direktor Centra iskazao je zahvalnost na dosadašnjoj kontinuiranoj pomoći koju SAD pružaju Republici Srbiji u rešavanju problema u vezi sa minama i eksplozivnim ostacima rata od samog osnivanja Centra.

Ovom prilikom, izrazio je nadu da će se daljim angažovanjem i intenziviranjem saradnje Centra i Ambasade SAD dati novi impuls razvoju protivminskog delovanja u Srbiji, čime će se doprineti postizanju još boljih rezultata u ovoj oblasti kao jednom od najvažnijih sektora za bezbednost ljudi i dalji društveni i ekonomski razvoj, a ujedno doprineti i unapređenju odnosa dveju zemalja.