ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » POČETAK PROJEKTA RAZMINIRANjA NA LOKACIJI „DOBROSIN -1“ U BUJANOVCU
26.08.2022.

POČETAK PROJEKTA RAZMINIRANjA NA LOKACIJI „DOBROSIN -1“ U BUJANOVCU

POČETAK PROJEKTA RAZMINIRANjA NA LOKACIJI „DOBROSIN -1“ U BUJANOVCU POČETAK PROJEKTA RAZMINIRANjA NA LOKACIJI „DOBROSIN -1“ U BUJANOVCU

Realizacija Projekta za razminiranje lokacije „Dobrosin -1“, opština Bujanovac, površine 28.000 m2, počela je 25.08.2022. godine.

Projekat je izradio Centar za razminiranje, koji i prati realizaciju i vrši kontrolu kvaliteta nad radovima, dok N.G.O. IN DEMINING, Pale, Republika Srpska, BiH, kao izvođač radova, realizuje ovaj projekat na terenu.

Realizacija navedenog projekta finansira se sredstvima koje je Vlada Republike Srbije izdvojila za operacije humanitarnog razminiranja u opštini Bujanovac, koja su uvećana sredstvima Vlade SAD i Vlade Republike Koreje, preko Međunarodne fondacije za jačanje bezbednosti (ITF).

POČETAK PROJEKTA RAZMINIRANjA NA LOKACIJI „DOBROSIN -1“ U BUJANOVCU POČETAK PROJEKTA RAZMINIRANjA NA LOKACIJI „DOBROSIN -1“ U BUJANOVCU

Preduzeće „Eksploring“, Mostar, BiH, angažovano je od strane ITF-a i donatora kao monitorska organizacija na ovom projektu.

Koristimo priliku da zahvalimo Vladi Republike Srbije, Vladi Republike Koreje, Vladi SAD i ITF-u na obezbeđivanju sredstava za realizaciju ovog projekta, čime će se steći uslovi za povećanje bezbednosti lokalnog stanovništva, bezbedno korišćenje blokiranih resursa, kao i doprineti ispunjavanju obaveza Republike Srbije preuzetih Konvencijom o zabrani protivpešadijskih mina.