ћир    lat    eng    рус     A A A     Štampaj    Rss
MENI
Naslovna » Završen projekat razminiranja na lokaciji „Končulj-Singerit 1“ u Bujanovcu
09.12.2020.

Završen projekat razminiranja na lokaciji
„Končulj-Singerit 1“ u Bujanovcu“

  Završen projekat razminiranja na lokaciji „Končulj-Singerit 1“ u Bujanovcu   Završen projekat razminiranja na lokaciji „Končulj-Singerit 1“ u Bujanovcu

09.12.2020. godine okončana je realizacija Projekta za razminiranje lokacije „Končulj-Singerit 1“, opština Bujanovac, površine 269.280 m2.

Tokom razminiranja ove lokacije, izvođač radova N.G.O. “IN Demining“, Pale, Republika Srpska, BiH, pronašao je veliku količinu odbačenog naoružanja, kao i minsko-eksplozivna sredstva, koja su prijavljena Policijskoj stanici u Bujanovcu, čiji su pripadnici, neposredno po prijavi, sa lica mesta izuzeli pronađena sredstva.

  Završen projekat razminiranja na lokaciji „Končulj-Singerit 1“ u Bujanovcu

Realizacija navedenog projekta finansirana je sredstvima koja je Vlada Republike Srbije izdvojila za operacije humanitarnog razminiranja u opštini Bujanovac, koja su „mečirana“, tj.uvećana sredstvima Vlade SAD, preko Međunarodne fondacije za jačanje bezbednosti (ITF).

Razminiranjem ove lokacije doprinosi se povećanju bezbednosti lokalnog stanovništva i stvaranju uslova za bezbednu eksploataciju šuma, ispašu stoke i branje gljiva, koji su osnovni izvori prihoda lokalnog stanovništva.

  Završen projekat razminiranja na lokaciji „Končulj-Singerit 1“ u Bujanovcu

Ovom prilikom, za izuzetnu saradnju i pruženu podršku uspešnoj realizaciji ovog projekta, Centar za razminiranje je uručio zahvalnice predsedniku Opštine Bujanovac - g. Nagipu Arifiju, predsedniku Privremenog organa JP ,,Komunalac“ Bujanovac - g.Ruždiju Haliliju, Policijskoj stanici Bujanovac, predsedniku Mesne zajednice Končulj - g.Ćerimu Ametiju, kao i glavnom uredniku RTV Bujanovac - g.Mukarremu Ametiju.

  Završen projekat razminiranja na lokaciji „Končulj-Singerit 1“ u Bujanovcu   Završen projekat razminiranja na lokaciji „Končulj-Singerit 1“ u Bujanovcu

Na ovaj način je još jednom potvrđena dugoročna saradnja koju Centar za razminiranje ima sa lokalnom zajednicom, koja počiva na otvorenoj komunikaciji i pružanju blagovremenih i tačnih informacija u svakom trenutku, čime će se doprineti ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je potpuno rešavanje problema u vezi sa EOR u ovoj opštini.

http://rtv-bujanovac.rs/index.php/sr/home/drus-v/item/25911-zavrseno-razminiravanje-u-bujanovackom-konculju.html